Fysik

Fysikken beskæftiger sig med Naturen fra yderst til inderst, fra det mindste til det største. Dette forsøger fysikundervisningen i gymnasiet også at favne. Man kan i fysikundervisningen beskæftige sig med alt fra Naturens mindste byggestene - kvarkerne - til stjerner, galakser og big bang. Det meste af undervisningen bruges dog på gammelkendte emner som: mekanik, varmelære, bølgelære, atomfysik og kernefysik.

Skråplan
Skråplan.

Fysik er efterhånden blevet et klassisk fag. Fysikfaget havde 150 års jubilæum på Ribe Katedralskole i 2000/2001.

En vigtig og central del af fysikundervisningen er eksperimenterne, eleverne skal som en del af deres fysikundervisning selv lave et antal eksperimenter. Disse eksperimenter spænder fra klassikere som "frit fald målt vha. timer", "kalorimetri" og "halveringstid for radioaktive stoffer" til nyere øvelser der indvolverer dataopsamling vha. computere.

På matematisk linie er fysik obligatorisk i to år. Derudover kan man ved at vælge en særlig fysikpakke i 2.- og 3. G få det på højt niveau.

Skolen har pt. seks fysiklærere, der tilsammen varetager undervisningen af de seks obligatoriske- og de to højniveauhold.

Internettet er en næsten uudtømmelig kilde af informationer og nyheder om fysik. Du kan benytte denne liste over links som et startpunkt til fysik på internettet.


Sidst updateret 09.07.2003 af MH