Offentlige arrangementer i RKs observatorium

Selv om observatoriet ikke som sådan er åbent for offentligheden, vil der ved særlige lejligheder være åbent. Det vil være i forbindelse med specielle astronomiske begivenheder, men også på andre tidspunkter.

6. juni 2012. Venuspassage

I forbindelse med venuspassagen den 6. juni 2012, var det mobile observatorium rykket ud til Hundegade, men klar udsigt mod øst over engene. Stedet var valgt da kun den sidste del af passagen var synlig fra Danmark. Med kun godt halvanden times vindue, var det vigtigt at kunne se passagen fra starten - derfor ønsket om klart udsyn mod øst. Arrangementet startede ca. 4.45 og på trods af det meget tidlige tidspunkt var ca. 30 personer mødt op på forskellige tidspunkter i løbet af arrangementet. De fremmødte fik tydeligt set passagen, der kun var generet en lille smule af skyerne. Der var to teleskoper og to prismekikkerter til rådighed, så alle kunne komme til, når de havde lyst.

Kuplen kommer Kuplen kommer
kuplen kommer Kuplen kommer
Med i alt fire kikkerter, var det ikke nødvendigt at stå i kø for at se, så der var også tid til lidt hyggesnak.

Ét af teleskoperne havde påmonteret et spejlreflekskamera, så der også kunne tages billeder af passagen. Det gav anledning til nogle flotte billeder af den opgående sol, med Venus-pletten.


Venus på vej hen over solskiven, mens solen går fra rødlig til gul efterhånden som den stiger længere op over horisonten..

Næste arrangement?

Hvis du vil følge med i, hvornår observatoriet holder offentlige arrangementer, så følg med, på observatoriets Google+ side eller observatoriets hjemmeside.


Sidst opdateret 9. juni 2012.